Pages

6 Şubat 2012 Pazartesi

EPL 24.Hafta Maç Sonu | Chelsea 3-3 Manchester United


 Maç hakkında yazacak fazla bir şey yok aslında.3-0 dan verilen maç ve doğru kararlar(!).Çok fazla uzatmadan maç yazımı yazayım.

 Maç öncesinde ligin zirvesini zorlayan ekip Manchester United mutlak favoriydi.Manchester United'a sıkıntılı dakikalar yaşatsak bile istediğimizi alamadık.Manchester ilk tehlikeli atağını daha doğrusu pozisyonunu 10.dakikada Welbeck ile gerçekleştirdi.Ivanovic ile mücadeleye giren Welbeck yerde kaldı ve hakem devam dedi tabi biraz atar yaptılar ama...Daha sonra Rooney'in 28.dakikada attığı pasta yine araya giren mükemmel Ivanovic vardı.

 Aradığımız gol 35.dakikada Evans'dan geldi.Mata'nın pasında Sturridge son çizgiye indi ve sert bir şekilde içeriye kesti Evans'a çarpan top kaleye gitti ve 1-0 öne geçtik.Golden 3 dakika sonra A.Young ile gelen Manchester United eli boş döndü.Young'un şutunda güzel çıkartan Cech alkışı aldı.Cech o dakikadan sonra birde bitime 5 dakika kala Welbeck'in topunu çıkartmıştı.

 İkinci yarıya mükemmel bir golle başladık.Mata muazzam bir gol attı.Asist her ne kadar gol atamasada Torres'den geldi.De Gea neye uğradığını şaşırdı.Aynı o güzel golden 5 dakika sonra David Luiz'e asisti yaptı ve skoru 3-0'a getiren golü attırdı.

 Gelelim 3-0'dan sonraki periyoda.3.golümüzden 6-7 dakika sonra Evra'nın pozisyonuna penaltı verdi.Sturridge'nin Evra'ya müdahalesi bile yok ama Howard Webb penaltı noktasını gösterdi.Rooney penaltıyı gole çevirdi ve farkı 2'ye indiren golü attı.Penaltı golünden bir süre sonra yine saçma sapan Ivanovic-Welbeck pozisyonuna penaltı çalan Howard Webb Manchester'ın farkı 1'e indirmesine izin verdi ve Rooney penaltıyı gole çevirdi.Bitime 5 dakika kala Giggs'in ortasında J.Hernandez güzel bir kafa vuruşu yaptı ve skoru 3-3'e getiren golü attı.

 Maçta bir diğer olay ise Mata'nın süper frikiği.Frikikten önce belliydi kaleye vuracağı ama bu kadar iyi bir şut beklemiyordum.Ulan De Gea o kadar hatalı gol yedin şunu bi bıraksaydında Mata o örümcek ağlarını bi temizleseydi :).Maç 3-3'lük eşitlik ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder