Pages

7 Ocak 2012 Cumartesi

Manchester Derbisi Yaklaşırken


Premiere Lig şampiyonluğuna erişmesi muhtemel 2 ekibin İngiltere Lig Kupasındaki mücadelesi yarın Türkiye saati ile 15:00'da oynanırken , maç Ntvspor'dan naklen yayınlanacak.

Geçtiğimiz sezon FA Cup yarı finalinde City'nin United'ı elemesi herkesçe bir tesadüf olarak algılanıyordu, City ne kadar para harcarsa harcasın United cephesinin organizasyonunu asla geçemeyecek algısı ligin ilk yarısında Old Trafford'da oynanan ve City'nin 6-1 kazandığı o inanılmaz maç sonrası tamamen değişmiş durumda. Mancini'nin sahip olduğu Agüero,Silva ve Toure gibi egosu futbolunun önünde olmayan yıldızların Milner, Kompany Richards gibi takım işçiliğini eksiksiz yerine getiren futbolcularla kaynaşması bu sezon City'nin başarısının temel faktörü, aynı zamanda Tevez probleminin de sezon geneline yayılmaması City'nin takım içi sorun yaşamamasını sağladı.

Her iki takımın son oynadıkları maçlara bakacak olursak, Manchester City West Brom ve Sunderland maçlarında gol dahi atamayınca puan farkı kapanmıştı sonrasında gelen Liverpool galibiyeti City'nin olası bir düşüşünü engellemiş oldu. Manchester United cephesinde ise işler pek iyi gitmiyor, son 2 maçını kaybeden United 6 gol birden yedi Blackburn ve Newcastle'dan, Blackburn'un ligin dibine demir atmış bir takım olduğunu ve Newcastle'ın da kötü bir dönemdindeyken kazandığını hatırlatalım. Manchester'ın bu kötü gidişindeki sebep De Gea'nın bir türlü beklenen performansı sergileyememesi ayrıca takımdaki sakat oyuncuların bolluğu olarak görülüyor.

Manchester City bu sezon evinde oynadığı her maçı kazandı, beraberliği dahi yok, bu açıdan bakıldığında Manchester City - United karşısında favori olarak gösterilebilir. Bu maçta Manchester City adına oynayamayacak isimler son maçta kırmızı kart gören Barry, Afrika kupasına katılacak olan Yaya Toure ve Kolo Toure , aynı zamanda Balotelli ve Hargreaves'in de sakatlıkları bulunuyor, Balotelli belki 2.devre şans bulabilir ama Mancini'nin Dzeko ve Agüero varken riske edeceğini sanmıyorum. Barry ve Toure'nin yokluğunda muhtemelen De Jong ve Milner ikilisini o bölgede izleyeceğiz.

Manchester United ise Etihad Stadyumunda oynanacak maçta Fletcher, Ashley Young,Smalling, ,Evans, Cleverly ve Vidic'i sakatlıkları sebebiyle oynatamayacak. . Formsuzluğu sebebiyle son maç yedek bırakılan De Gea'nın forma şansı bulup bulamayacağı ise belirsizliğini koruyor,Lindegaard oynayacaktır muhtemelen.

Maçın kilit oyuncuları ve son durumlarına bakacak olursak.



David Silva: Sezon başından beri takımının oyunu rakip sahaya yıkmasının ve kilidi açmasının başmimarı, United deplasmanında oynanan 6-1'lik mücadelede sezonun en iyi bireysel performanslarından birini sergilemişti yarın da Toure'nin yokluğunda oyuna hükmetmek için City'nin sahip olduğu en önemli oyuncu.Şüphesiz Yaya Toure'nin yokluğu sorumluluğunu bir kat daha arttıracak , isitikrarının altına düşmemesi lazım.

Kun Agüero: Premiere lig 2.yarısı henüz başlamışken City adına 14 golü var, son maçlarda son vuruşlarında sıkıntı yaşasa da Liverpool maçındaki golüyle yeniden skor bulmaya başladı. Son maçlarını farklı kaybeden,defansif sıkıntı yaşayan United'ın belki de en çok korkması gereken isim.

Kompany: Manchester City'nin bu sezon hemen hemen her maçında forma giydi, Community Shield maçında yaptığı hata maçın kaybedilmesini sağladı ama o zamandan bu zamana çok büyük aşama kaydetti, Rooney ve Chicarito'nun savunmasını yapmak diğer oyunculara göre çok daha zordur ama bunu başarabilecek kalite ve yeterlilikte.

Joe Hart: Manchester City'nin yükselişinde çok büyük payı var, sezon başından beri bireysel performansı ve takıma katkısı inanılmaz, Manchester United savunma ve kaleci sorununu henüz aşamamışken City'nin böyle bir kaleciye sahip olması maç öncesi City'yi daha avantajlı kılıyor



Wayne Rooney: Manchester United'ın son iki maçki kaybının sorumlularından biri olarak gösteriliyor, son zamanlarda mutsuz olduğu ve bu sebeple futbola konsantre olmadığı söylentileri var, ama her ne olursa olsun dünyanın en iyi forvetlerinden biri olduğu gerçeğini unutmamak lazım, bireysel performansıyla United'ı tek başına sırtlayabilir.

Nani: Sezon başındaki Community Shield maçında United'ın 2-0 geriden gelmesini sağlayan oyuncuydu, konsantre olduğunda ne kadar etkili olabileceğini çok iyi biliyoruz ama oyun içindeki herhangi bir psikolojik düşüşte katlanılmaz bir oyuncu olabiliyor. United'ın yarın sahada en güvendiği koz olacak Rooney ile birlikte.

Phil Jones: Vidic'in sakatlığı sebebiyle stoperde alternatifsiz kaldı Jones, zaman zaman çok kötü maçlar çıkardı zaman zaman da kendisine ödenen paranın hakkını verebildi, istikrarsız bir görüntüsü var, yarınki maçta Dzeko ve Agüero'ya karşı her zamankinden daha fazla çalışmak zorunda.

Lindegaard, David De Gea: Van der Sar sonrası Manchester'ın kaleci sorunu yaşamaması için yüksek bedeller karşılığı transfer edilmişti De Gea, ama henüz beklentileri karşılayabilmiş durumda değil, son maçta formasını Lindegaard'a bıraktı. Özellikle ligin ilk yarısındaki 6-1lik can acıtıcı skordan sonra bu maçta Lindegaard'ın oynaması daha olası.





Mancini United'ın kendi başarılarını kabul etmelerinin zor olduğunu söylemiş maçtan önce, 25 yıldır United'ın devamlı kazandığını ama artık United'dan daha iyi oynadıklarını belirtmiş, bu sene ve önümüzdeki yıllarda her alanada başarılı olarak United'ı geride bırakmaya başlayacaklarına inanıyor.

Sir Alex Ferguson ise Manchester City'yi şimdiden şampiyon ve favori ilan edenlere epey köpürmüş, 25 yıldır hep kazandıklarını ve yine kazanacaklarını iddia etmiş.


Son olarak yarın oynanacak olan maçın muhtemel kadrolarını verelim.

Manchester City: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Clichy, Nasri, De Jong, Milner, Silva, Aguero, Dzeko

Mancheter United: Lindegaard, Jones, Ferdinand, Evra, Park,Valencia, Carrick, Anderson, Nani, Rooney, Chicarito.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder